Ananasul – un fruct tropical care va ajuta sa aveti oase sanatoase

27786688_10215896412382726_94080087_o

Ananasul contine o contitate satisfacatoare de vitamina C si este o sursa bogata de mangan, usor de asimilat. Desi se stie ca lipsa se calciu poate afecta oasele, studiile arata ca deficitul de mangan poate duce la osteoporoza.
Ananasul proaspat contine si bromelaina care ajuta digestia si este, de asemenea, un dusman al bacteriilor care se furiseaza in organism.
LA PIATA
Ananasul poate fi gasit tot timpul anului. Alegeti un fruct care este mai mare si mai carnos, nu moale si lovit. Aspectul proaspat al frunzelor coroanei este un semn bun, la fel ca si “ochii” galbeni de la baza. Totusi, o culoare generala galbena nu este neaparat un semn al coacerii, deoarece unii ananasi copti pot avea o coaja verzuie. O mireasma placuta insoteste intotdeauna un fruct bine copt. In general, cu cat ananasul este mai mare, cu atat este mai probabil sa fie bine copt.
Un alt truc prin care poti il poti verifica este sa smulgi o frunza din mijloc – daca iese usor, inseamna ca ananasul este copt.

IN BUCATARIE
Chiar daca ananasul nu se mai indulceste si nu continua sa se coaca dup ace a fost cules, poate fi mai succulent si mai putin acid daca il lasati o zi in bucatarie. Dupa aceea, puteti sa-l pastrati la frigider o zi sau doua.
Desi pare dificil de curatat ananasul, daca urmezi cativa pasi simpli tot procesul ti se va parea mult mai usor. Aseaza-l pe orizontala si taie-i frunzele. Apoi, taie si partea de jos, baza ananasului. Pune-l din nou pe verticala si curata-i coaja. Apoi, curata-l bine de bucatile de coaja fixate in pulpa fructului. Taie-l in patru si inlatura-i miezul care este prea tare pentru a fi consumat. Un alt mod prin care il poti taia este sa-i inlaturi mai intai miezul, dupa care sa-l tai felii. Vei obtine rondele fix ca in conserve, insa mult mai aromate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *